fbpx

Buiige bruiloft: waarom je moet hopen op regen als je trouwt

Regen hoeft jullie bruiloft absoluut niet te verpesten. Als trouwvideograaf sta ik geregeld in een kletsnatte trouwtent terwijl het bruidspaar de taart aansnijdt, en altijd zie ik lachende gezichten om me heen. Het was dan ook makkelijk om vijf redenen te bedenken waarom je je absoluut geen zorgen hoeft te maken als jouw weerapp regen voorspelt. Sterker nog: misschien ga je hierna zelfs hópen op een een buitje.

1. Iedereen staat bij elkaar

Op stralende dagen staan mensen vaak verspreid. De ene vriendengroep staat bij de buffettafel, jouw familie zit bij de vijver en ome Jos hangt aan de bar. Ongezellig.

Maar dan gaat het regenen, en plotseling staat iedereen bij elkaar. Je zult merken dat mensen opeens met elkaar praten die dat anders niet doen, waarvoor er een nieuwe dynamiek ontstaat. Leve de regen!

Lees ook: Deze kleding draag je (niet) als gast op een bruiloft

2. Mooie plaatjes

Als trouwvideograaf wil ik mooie plaatjes schieten, en regen heeft altijd iets filmisch. Maar ook veel fotografen weten wel raad met een dikke plensbui, zoals Nadine Mulder. Zij maakte vorig jaar deze foto op Landgoed Rhederoord:

Nadine's foto bij een bruiloft op Landgoed Rhederoord

3. De fikkende zon is géén pretje

Voor regen is er (bijna) altijd een plan B: dan is de ceremonie gewoon binnen. Maar er is bijna nooit een plan B voor de zon, waardoor mensen soms een uur lang wegsmelten op hun stoeltje. Ik zie het geregeld, gasten die na het jawoord smekend naar de trouwambtenaar kijken: schaduw, please?

4. Het regent (bijna) nooit de hele bruiloft

Is zo. Er is bijna altijd wel een uurtje waarin de zon doorbreekt en je even die UV-straling meepakt. Onderstaande shot draaide ik twintig minuten nadat de tent bijna omver was gewaaid!

5. Regen tijdens eindfeest = magisch

Je hoort de beste muziek en voelt een briesje door de klapdeur naar binnen waaien. De grijze wolken zorgen ervoor dat het veel eerder donker is, waardoor iedereen nu al begint te dansen. Geen groepjes die buiten blijven hangen, maar een volle tent die knus en tegelijk energiek is.

Je moet écht hopen op regen tijdens het eindfeest.

Volg me ook op Instagram!

Deel dit bericht:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email